Hoe kies ik de juiste oplader voor mijn iPhone?

Hoe kies ik de juiste oplader voor mijn iPhone?

Sinds 2020 heeft Apple de controversiële beslissing genomen om geen adapter meer te leveren bij hun iPhones, zodat zij in 2030 volledig Co2-neutraal worden. Het Amerikaanse bedrijf beweert dat men genoeg opladers heeft. Daarnaast verklaren zij dat ze meer doosjes iPhones in één keer kunnen vervoeren vanwege het verminderde volume. Wél leveren zij een USB-C naar lightning kabel die compatibel is met een USB-C adapter. Hiermee kun je jouw iPhone snelladen. 


Welke oplader kies jij? 

De keuze is tegenwoordig reuze voor wat betreft het opladen van jouw iPhone. Misschien zie je door de bomen het bos niet meer en daarom willen wij je graag helpen met het vinden van de geschikte oplader. Zo kun je jouw telefoon opladen met een adapter en kabel. Je hebt dan de keuze tussen een ´traditionele´ oplader met USB-A aansluiting, een snellader met een USB-C aansluiting of een combinatie van laatstgenoemden. Dit kan van Apple zijn, maar ook van een ander gecertificeerd merk.


Verder heb je de keuze om voor een draadloze oplader te gaan. Ook hierin heb je meerdere opties, vooral als je een iPhone 12 of nieuwer hebt. Met een Qi charger laad je jouw iPhone gemakkelijk draadloos op. De draadloze oplaadtechniek genaamd Qi is mogelijk met jouw telefoon vanaf de iPhone 8. Vanaf de iPhone 12 kun je gebruikmaken van Apple’s MagSafe technologie. Hiermee laad je jouw iPhone op met de ingebouwde magneet aan de achterkant van de telefoon. We zullen een aantal producten uitlichten zodat je weloverwogen de keuze kunt maken.

 

1. Apple Originele USB-C Power Adapter

 

+ Geschikt voor snelladen
+ Adapter past bij standaard meegeleverde USB-C kabel van Apple
- Bij de adapter zelf wordt geen kabel geleverd 

 

2. Accezz Adapter met USB-A en USB-C aansluiting

+ Geschikt voor snelladen                     
+ 2 apparaten tegelijkertijd opladen
- Wordt geen kabel bij geleverd
 

Tip: heb je nog geen USB-C naar lightning kabel? Bekijk dan de Accezz Wall Charger met Lightning naar USB-C kabel

 

3. Accezz Qi Soft Touch Wireless Charger

+ Te gebruiken vanaf iPhone 8
+ Goedkoop
- Je moet je telefoon juist op de lader positioneren voordat hij daadwerkelijk oplaadt
- Niet geschikt voor snelladen 

 

4. Accezz MagSafe Wireless Charger

+ Te gebruiken vanaf iPhone 12
+ Maakt gebruik van MagSafe
- De kabel is alleen te gebruiken in combinatie met een USB-C adapter

 

5. Voor een echte liefhebber van draadloos opladen: Belkin 3-in-1 Wireless Charger MagSafe

+ 3 apparaten tegelijkertijd opladen!
+ Geschikt voor MagSafe 
+ Geschikt voor snelladen
- Relatief prijzig


Conclusie 

Tegenwoordig heb je wat te kiezen op het gebied van iPhone opladers. De ´traditionele´ oplader met een adapter en kabel is er in twee varianten: met USB-A en USB-C én combinaties daarvan. Als je jouw iPhone draadloos wilt opladen is de keuze helemaal reuze. Dan kun je gaan voor een Qi-lader (vanaf iPhone 8) of een MagSafe lader (vanaf iPhone 12). Voor iemand die meerdere Apple producten heeft is er ook een uitkomst: dan kun je gaan voor een 3-in-1 oplader die zowel jouw iPhone, AirPods als je Apple Watch op hetzelfde moment oplaadt.