Winkelwagen

5 tips voor een langere accuduur

Eén van de grootste ergernissen van smartphonebezitters is de geringe accuduur van hun telefoon. Vijf tips om een lege accu te voorkomen.

Nokia

Onlangs lanceerde Nokia de Nokia 105, een ouderwetse ‘dumbphone’ die eigenlijk weinig meer kan dan bellen en sms’en. Niets nieuws zou je zo zeggen, ware het niet dat de Nokia 105 een wel erg ongewone accuduur heeft. De accu van de Nokia 105 is zo krachtig dat deze telefoon nog slechts één keer in de vijfendertig dagen opgeladen hoeft te worden. Zo kan je rustig een maand de rimboe in, zonder dat je ook maar één keer op zoek hoeft naar een stopcontact. Veel smartphonegebruikers zouden een moord doen voor een dergelijke accuduur. Hoe vaak hoor je mensen niet klagen over de waardeloze accuduur van hun smartphone. Veel mensen moeten hun telefoon elke dag opladen en ik ken zelfs enkelen die in hun lunchpauze de telefoon even snel aan ‘het infuus’ leggen omdat deze anders de avond niet haalt. De korte accuduur van smartphones is één van de grootste ongemakken van de smartphonebezitter.


Moderne smartphones

Nu zou je zeggen; waarom rust men een smartphone niet uit met die accu uit de Nokia 105? Op deze manier zou ook de accu een smartphone lekker lang meegaan. Het probleem is echter dat smartphones al met dergelijke accu’s zijn uitgerust. Smartphones hebben vaak zelfs veel krachtigere accu’s dan de meeste ouderwetse telefoons. Smartphones moeten namelijk ook veel meer doen op zo’n accu. Terwijl men op een ouderwetse dumbphone enkel snake kan spelen, zijn de mogelijkheden met een moderne smartphone eindeloos. Men surft gemakkelijk uren op het internet, is constant in de weer met whats-app, kijkt filmpjes en neemt foto’s. Al deze activiteiten vreten natuurlijk elektriciteit.


Vijf tips

Er is een soort wedloop gaande tussen de ontwikkelaars van smartphones en de makers van accu’s. Steeds als er een betere accu wordt ontwikkeld komen de smartphones weer met een nieuwe energieverslindend nieuwigheidje. De komende tijd zullen wij zeker nog vaak met een lege smartphone komen te zitten. Daarom hieronder vijf tips om het energieverbruik van je smartphone te verminderen.


  1. Zet app’s echt helemaal uit, niet op standbye. Vooral de facebookapp slurpt energie 
  2. Zet de dataverbinding uit als je er geen gebruik van maakt 
  3. De bluetoothfunctie verbruikt veel energie. Zet deze uit als je er geen gebruik van maakt 
  4. Schakel de telefoon niet te vaak aan en uit, het opstarten kost veel energie. Als je niet gebeld wilt worden, kun je je telefoon het beste in de zogenaamde vliegtuigmodus zetten 
  5. Zorg dat de achtergrondverlichting niet onnodig helder is en stel bovendien in dat deze na enkele seconden automatisch uit gaat

De 35 dagen zonder opladen zal je met deze tips niet halen, maar je zit zo wel minder vaak met een lege accu.

Reacties

  1. JolandaJolanda

    Ik haal met mijn Samsung Galaxy S Advance wel 3 dagen maar zet hem 's nachts uit. ;)

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden