Winkelwagen

Apple of Android?

Apple of Android?

Het aanbod van smartphones is gigantisch, maar de keuze is vooral tussen Apple en Android. Wat is de beste optie voor jou?

Apple of Android: welk besturingssysteem kies jij?

Het aanbod van smartphones is ontzettend groot, maar alle toestellen zijn ruwweg te verdelen in twee groepen: Apple (iOS) toestellen en Android toestellen. Natuurlijk zijn er ook toestellen met andere besturingssystemen, zoals Windows Mobile en Blackberry, maar veruit de meeste toestellen maken gebruik van Apple of Android. Hiermee wordt je voor een belangrijke keuze gesteld: Apple of Android? Beide besturingssystemen lijken op het eerste gezicht hetzelfde te kunnen. Maar wanneer je verder kijkt, kom je er al gauw achter dat er belangrijke verschillen zijn.


Software en hardware

De keuze tussen Apple en Android gaat niet alleen over de besturingssystemen van de toestellen. Apple toestellen draaien alleen op Apple iOS, en Android toestellen gebruiken altijd Android. Het aanbod in Apple-toestellen is aanzienlijk kleiner, omdat de Apple iOS-toestellen slechts van één fabrikant komen. Apple houdt het assortiment ook graag overzichtelijk: per model is er alleen keuze in verschillende aantallen GB opslagruimte. Android laat de fabrikanten echter vrij in wat voor hardware ze voor het besturingssysteem ontwikkelen. Hierdoor kan je makkelijker een telefoon vinden die precies aan jouw wensen voldoet.


Veel keuze of exclusiviteit?

Kiezen tussen Android en Apple is kiezen tussen veel keuze en exclusiviteit. Android telefoons zijn er in alle soorten en maten te vinden. Het grote aanbod zorgt ervoor dat je een telefoon kunt vinden met precies de specificaties die jij zoekt.

De kracht van Apple ligt in de exclusiviteit. Er zijn slechts vier basismodellen verkrijgbaar: de 3G, de 4, de 4S en de 5. Apple steekt veel tijd in het uiterlijke ontwerp en het gebruikersgemak van het toestel.


Applicaties

Het is een lange tijd een strijd geweest tussen Apple en Android wie het beste aanbod aan apps had. Tegenwoordig worden bijna alle belangrijke apps voor beide besturingssystemen ontwikkeld, dus dit is geen argument meer om voor Apple of Android te kiezen. Wat wel een belangrijk verschil is, is de manier waarop de apps worden aangeboden. Apple biedt haar apps alleen via de App Store aan, terwijl je met Android je apps overal vandaan kunt halen.

Alle Apple apps zijn gecontroleerd door Apple. Dit brengt een belangrijk voordeel met zich mee: je weet zeker dat je geen malware (virussen etc) op je telefoon zet. Download je met Android alleen apps van vertrouwde bronnen zoals de Android Market, dan loop je dit risico ook niet.


Prijsverschil

Misschien wel het meest gebruikte argument van Android fans is het prijsverschil tussen de toestellen met Android of Apple iOS. iPhones zijn duurder dan Android telefoons. Een Android telefoon met ongeveer dezelfde specificaties als een iPhone 4S is een stuk goedkoper dan een iPhone 4S. Apple en Apple-fans verdedigen dit met de exclusiviteit, het design en het gebruikersgemak van hun telefoons.


Apple of Android? Wat heb jij over voor ‘iets extra’?

Veel mensen kiezen deels voor hun Android telefoon omdat ze niet mee willen doen aan de Apple-hype. Anderzijds willen Apple-fans vaak niets anders meer dan een iPhone. Over welke telefoons beter zijn, Apple of Android, zijn we het nog niet eens geworden. Het is het beste om beide soorten uit te proberen en voor jezelf te bepalen wat je nodig hebt en wat je daarvoor wilt betalen. Het feit dat zowel Android en Apple telefoons fanatieke aanhangers hebben, betekent dat er niet echt een verkeerde keuze is: over smaak valt niet te twisten.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden