Winkelwagen

Asus Padfone – voor wie niet kan kiezen

Asus introduceert met haar Padfone-lijn combinaties van smartphones en tablets in één koop.

Een dynamisch duo

Padfone is een combinatie van een smartphone en een tablet, ontworpen om elkaar aan te vullen. De smartphone kan aan de tablet gekoppeld worden. Maar waarom zou je beide apparaten niet los kopen?
 

Doorwerken op je tablet

De padfone beschikt over software die het mogelijk maakt te stoppen met het werken op het ene apparaat en het werk op het andere apparaat vervolgens op te pakken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om level 15 van Angry Birds toch maar op je tablet te spelen, of je filmpje op je telefoon af te kijken. Je krijgt overigens ruim de tijd om je werk af te maken: de tablet heeft in combinatie met het ‘Station Dock’, een aan te sluiten toetsenbord, een accuduur tot 102 uur.
 

Geld besparen

Wanneer je de padfone compleet maakt door de smartphone in de tablet te schuiven, kun je op de tablet gebruik maken van het 3G-netwerk van je smartphone. Op deze manier heb je maar één internetabonnement nodig, en dat kan de kosten aardig drukken.
 

Andere kwaliteiten

Niet alle kwaliteiten van de Padfone komen voort uit de mogelijkheid om de twee apparaten te combineren. Naast de indrukwekkende accuduur beschikt het apparaat over een camera die met weinig licht kan fotograferen, een snelle processor en gratis toegang tot 32 GB online opslagruimte.
 

Nog steeds de vraag: waarom niet twee losse apparaten?

De voordelen dat dit concept met zich mee brengt lijken interessant, maar zijn in werkelijkheid weinig vernieuwend. Het laten vallen en oppakken van je werk tussen verschillende apparaten was al op vele verschillende manieren mogelijk, doordat alle smartphones en tablets al met het internet verbonden waren. Veel smartphones zijn als hotspot te gebruiken, zodat je met je tablet op het 3G-netwerk van je telefoon aan het werk kunt.

Daarnaast maakt het docking station de tablet een stuk dikker en minder ergonomisch. Erg zonde, als je kijkt naar het gebrek aan toegevoegde waarde van deze functie. De Asus Padfone mag dan wel bestaan uit twee prima presterende apparaten, maar los van elkaar werken ze net zo goed.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden