Winkelwagen

De Chinezen komen!

De komende tijd zal een tsunami van Chinese smartphones de Nederlandse markt overspoelen

De Chinezen komen!

Lange tijd konden zij niet in de schaduw staan van hun succesvollere collega’s uit Zuid-Korea en Japan, maar de komende tijd zullen de Chinese smartphonefabrikanten hun kans grijpen. In Nederland zijn ZTV, Lenovo en Huawei nog niet heel erg bekend, maar het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat ook in Nederland velen een Chinese smartphone op zak hebben.

In Azië zijn smartphones van Chinese fabrikanten al langer gangbaar. Huawei is zelfs al een echte wereldspeler en verkoopt momenteel na Apple en Samsung de meeste smartphones wereldwijd, 32 miljoen in 2012. Aan de westerse wereld verkochten deze producenten tot voor kort vooral onderdelen aan andere smartphonefabrikanten, maar komende tijd zullen zij met zeer geavanceerde toestellen de hele wereld gaan bestormen. Afgaande op de spectaculaire ontwikkelingen die deze merken in de afgelopen periode hebben gemaakt, is het een kwestie van tijd voordat zij ook in Nederland een vaste voet aan wal zullen zetten.


Voordelen: dunner, sneller en goedkoper

Het grote voordeel van de Chinese smartphones is dat deze vaak veel goedkoper zijn dan de smartphones van Samsung en Apple en nauwelijks onderdoen voor de echte toptoestellen. Zo is de ZTE Grand S uitgerust met een 5 inch full hd-scherm, een quad-core processor en heeft het toestel, net als de Samsung Galaxy S4 een 13 megapixel camera. Toch is de ZTS Grand S in het buitenland, in Nederland is hij nog niet te koop, ongeveer 250 dollar goedkoper dan de Samsung Galaxy S4.

Een ander groot voordeel van de Chinese smartphones is dat ze vaak lekker dun zijn. Zo is de ZTE Grand S net als de IdeaPhone K900 van Lenovo slechts 6,9 gram. Ter vergelijking: de iPhone 5, alom geroemd om haar dunne formaat, meet 7,6 mm.

Daarbij is de techniek van veel Chinese smartphones de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het beste voorbeeld hiervan is de Huawei Ascend P2, die op wi-fi drie keer sneller kan downloaden dan een gewone smartphone, tot wel 150 MB per seconde! Hoewel Huawei misschien nog wel even moet nadenken over een beter naam dan ‘Ascend P2’.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden