Winkelwagen

De dunste smartphone

Huawei lanceert binnenkort de dunste smartphone aller tijden. Met een dikte van slechts 6,18 millimeter, lijken alle andere smartphones ineens moddervet.

Wie heeft de snelste, lichtste en scherpste?

Het leuke aan de smartphonemarkt is dat alles constant in beweging is. De verschillende fabrikanten doen alles om elkaar af te troeven. Telefoons worden steeds lichter, camera's worden steeds beter, processoren steeds sneller en beeldschermen steeds scherper. Zodra de ene fabrikant weer iets nieuwers, snellers, scherpers of lichters heeft, duikt de concurrentie er weer bovenop om met iets nog beters te komen. Deze concurrentiestrijd heeft ertoe geleid dat smartphones binnen no-time hypermodern zijn geworden. Wie een smartphone van enkele jaren geleden vergelijkt met de huidige topmodellen gelooft werkelijk zijn ogen niet.


Wie heeft de dunste?

Eén van de races tussen fabrikanten gaat om wie de dunste smartphone kan maken. Huawei was hier lange tijd goed bezig, maar werd vorig jaar ingehaald door Alcatel die met de Alcatel One Touch Idol Ultra een telefoon op de markt zette die slechts 6,45 mm dik was. Huawei kon dat natuurlijk niet tolereren en zette haar ontwerpers aan het werk. Het resultaat zal binnenkort gepresenteerd worden, maar onlangs lekten de details al uit.
 

Ultradun

De details van deze nieuwe Huawei zijn verbluffend. Deze telefoon, die nog geen naam heeft, is slechts 6,18 millimeter dik. Naast deze telefoon lijken alle andere smartphones op een stel dikke apparaten. Ondanks deze dikte is deze nieuwe Huawei een echte topsmartphone met een razendsnelle 1.5 Ghz quad-core processor, een 8 megapixel camera en een 4.7 inch scherm.
 

Waar houdt het op?

Als je kijkt naar de snelle ontwikkelingen die smartphones in de afgelopen jaren hebben doorgemaakt is het onwaarschijnlijk dat er nooit een smartphone dunner dan 6,18 millimeter komt. Maar waar ligt de grens? Dunne smartphones zijn al redelijk fragiel en des te dunner zij worden, des te makkelijker zij kunnen beschadigen.
 

In Nederland?

Vooralsnog is nog niet bekend of deze geweldige telefoon ook in Nederland zal worden geïntroduceerd, maar ik hoop het van harte. Eerder schreef al over de komst van de Chinese smartphones en deze nieuwe telefoon zal met deze fabuleuze specificaties zomaar eens de Nederlandse markt kunnen veroveren.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden