Winkelwagen

De ontwikkeling van het smartphonehoesje

De ontwikkeling van het smartphonehoesje

Net als de smartphone heeft ook het smartphonehoesje de afgelopen tijd veel ontwikkelingen doorgemaakt.

Smartphones en smartphonehoesjes

Zonder elektriciteit geen gloeilampen. Zonder smartphone geen smartphonehoesjes. Smartphonehoesjes zijn dus, net als smartphones, een relatief nieuw verschijnsel. Pas sinds enkele jaren bestaat er zoiets als een smartphonehoesje.Nu heeft het smartphonehoesje, net als de smartphone een voorganger bij het ouderwetse mobieltje. Aan de begintijd van de mobieltjes, het zal ergens in de jaren ’90 geweest zijn, zag je soms pioniers met een mobieltje in een hoesje dat aan hun riem bevestigd zat. Dit zag er natuurlijk niet uit en het telefoonhoesje heeft het eigenlijk nooit echt gemaakt. Dat was ook helemaal niet nodig want de meeste mobieltjes waren solide genoeg en konden prima zonder hoesje toe.

 

Camera en techniek

Met de komst van de smartphone is dit langzamerhand veranderd. De smartphone heeft zoveel techniek aan boord en is vaak uitgerust met zo’n scherp, modern en dus kwetsbaar scherm dat een hoesje echt een must is. Met de opkomst van de hoogwaardige smartphonecamera is er nog eens een extra reden bijgekomen om te kiezen voor een smartphonehoesje.


Divers

Opvallend is dat de smartphone en het smartphonehoesje nog op een ander punt gelijk op gaan: zij worden steeds diverser. De smartphonemarkt is momenteel bezig aan een enorm interessant proces. In plaats van min of meer vergelijkbare smartphones met min of meer dezelfde functies lijkt het er haast op dat vrijwel elke nieuwe smartphone een eigen doel dient en speciaal is gemaakt voor een bepaalde groep mensen.
 

Zo is daar de Samsung Galaxy Xcover (2) voor de outdoorspecialisten, Nokia vooral de fotografen, de vlaggenschepen van Samsung voor de echte die-hard techfreaks en de iPhone voor de hipsters.


Een zee aan hoesjes

Eenzelfde ontwikkeling doet zich voor bij smartphonehoesjes. Waren er vroeger nog weinig verschillende modellen, tegenwoordig is de keuze enorm.
 

Er zijn niet enkel simpele siliconen of backcase hoesjes, maar hoesjes in werkelijk alle soorten en maten. Van vrolijk en fel gekleurd, tot chique leder. Van strak design tot blingblinghoesjes. De keuze voor de huidige consument is enorm. Iedereen kan nu een hoesje vinden dat precies bij zijn eigen stijl past.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden