Winkelwagen

De opmars van Nokia

Met de Nokia Lumia 920, een goedkoop Nokia model en geruchten over een nieuw vlaggenschip staat Nokia weer helemaal op de kaart.

Nokia heeft de weg naar boven weer gevonden

Nokia lijkt bezig met een opmars die niemand enkele jaren geleden durfde te voorspellen. Iedereen was het erover eens dat het Finse bedrijf de boot had gemist. Zij kwamen te laat met een te mager toestel op de smartphonemarkt. Maar het bedrijf lijkt zich verassend goed te herstellen. Eerder schreef ik al dat Nokia een naam was om in de gaten te houden en de trend omhoog lijkt zich door te zetten.


De Lumia 920

Nokia lijkt met de Lumia 920, het huidige vlaggenschip een gouden greep te hebben gedaan. De verkoopcijfers liegen er niet om. De Lumia 920 blijkt voor veel consumenten een aantrekkelijke koop. Dit komt volgens mij vooral door het fraaie gekleurde design van deze telefoon en de relatieve robuustheid als je hem vergelijkt met andere telefoons. Bovendien lijkt Windows 8 langzamerhand de kritische massa te bereiken, waardoor er steeds meer handige Apps worden ontwikkeld voor dit besturingssysteem. Dit maakt de Nokia telefoons, die tegenwoordig allemaal op Windows draaien, een steeds interessantere keuze.


De Nokia Lumia 520

Onlangs werd bekend dat de Nokia Lumia 520 vanaf half mei in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Hiermee heeft Nokia nu ook een aantrekkelijk toestel voor de mensen met een wat krappere beurs in de markt gezet. De Lumia 520 gaat nog geen 180 euro kosten en dit is gezien de opvallend goede prestaties, een groot 4 inch scherm en een 1 Ghz dual-core processor, voor veel mensen een uitstekende koop. Bovendien bewijst Nokia wederom goed te beseffen dat mensen zich bij hun aankopen ook laten leiden door het uiterlijk van een smartphone. De Lumia 520 ziet er niet alleen bijzonder slick uit, de kopers kunnen na aankoop nog een extra, fraai gekleurde verwisselbare cover gratis bijbestellen.


Een nieuw high-end toestel?

Het gonst van de geruchten dat Nokia binnen afzienbare tijd nog een nieuw vlaggenschip zal lanceren. Momenteel is nog niets helemaal zeker, maar er wordt gesproken van een toestel met een aluminium behuizing, wat hem bijzonder licht en dun zou maken.
 

Bovendien wordt er gesproken over een nieuwe smartphone met een 41 (!) megapixel camera en een Nokia Pablet, een kruising tussen een smartphone en een tablet. Nokia, onthoud u die naam!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden