Winkelwagen

De reuzensmartphone

Met de Samsung Galaxy Mega zet de phablet-trend door waarbij de smartphone steeds groter wordt en op een tablet begint te lijken.

De Samsung Galaxy Mega, het begin van het reuzentijdperk

Onlangs lanceerde Samsung de Samsung Galaxy Mega lijn. De Galaxy Mega smartphones zijn, de naam zegt het al, vrij fors. De twee types die nu bekend zijn hebben een schermdiagonaal van respectievelijk 5.8 en 6.3 inch. Daarmee is de Galaxy Mega groter dan toch al vrij flinke Samsung Galaxy Note 2. Eerder schreef ik al over de opkomst van de phablet, de kruising tussen de smartphone en de tablet. De Galaxy Mega is de nieuwste en grootste telefoon in dit rijtje en de phablet-trend lijkt zich hiermee door te zetten.


Redelijke specificaties

De Samsung Galaxy Mega lijkt nog het meeste op een uitgerekte versie van de Samsung Galaxy S4, het huidige vlaggenschip van Samsung. Toch vallen de specificaties eigenlijk wat tegen. De Mega heeft slechts een 8 megapixel camera, die toch mager afsteekt bij de 13 megapixel van de S4 en ook de 1.7 Ghz dualcore processor is een stukje trager dan de quadcore processor van zijn kleinere broertje.
 

Toch, als je de geweldige S4 even vergeet, zijn dit geen kinderachtige specificaties. Een dual-core processor blijft gewoon meer dan snel genoeg om vrijwel alle apps en games zonder vertraging af te spelen en nog maar een of twee jaar geleden werd je jaloers aangekeken als je vertelde dat jouw smartphone een 8 megapixel camera had.


Elk nadeel heb z’n voordeel

Een phablet heeft een aantal nadelen, het belcomfort is met zo’n groot toestel niet optimaal en hij is vaak net iets te groot voor de broekzak. Bovendien is het gebruiksgemak met één hand voor de mens met gemiddelde handgrootte niet optimaal. Door de grootte laat men de telefoon bovendien gemakkelijk uit de handen glippen, met kans op schade tot gevolg.

Tegenover de nadelen staan uiteraard ook een aantal voordelen. Met het grote scherm heeft de gebruiker optimaal overzicht bij games en op webpagina’s. De Galaxy Mega heeft bovendien een splitscreenfunctie, zodat je gemakkelijk kunt multitasken zonder tussen twee schermen te navigeren of moet turen om alles goed te zien. De Galaxy Mega is dus vooral bedoeld voor de intensievere gebruiker.


Heeft Galaxy Mega toekomst?

Ik vermoed dat Samsung met de Mega nu de markt wil aftasten. Zij willen zo inzicht krijgen of er genoeg mensen zijn die daadwerkelijk zoveel voordeel zien in een groot scherm dat zij bereid zijn hier flink voor te betalen en de ongemakken die dit oplevert op de koop toe te nemen.
 

Mocht dat het geval zijn dan zal Samsung waarschijnlijk snel met nieuwe types van de Mega komen met beter camera’s, snellere processoren en, wie weet, nog grotere schermen.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden