Winkelwagen

De seniorensmartphone

Met de Doro PhoneEasy 740 is er vanaf nu een echte seniorensmartphone op de markt.

Een smartphone speciaal voor ouderen

Smartphones zijn vrij ingewikkelde apparaten. Omdat zij vaak veel verschillende functies hebben, is het voor nieuwe gebruikers altijd even wennen voordat zij helemaal aan de besturing van het apparaat gewend zijn. Ouderen hebben hier relatief de meeste moeite mee. Zij zijn niet van kinds af aan opgegroeid met computers en onthouden ook minder snel hoe zo’n smartphone nu ook alweer werkt. Omdat ook ouderen tegenwoordig overal verbonden willen zijn, brengt Doro deze week een telefoon op de markt die speciaal voor ouderen is gemaakt: de Doro PhoneEasy 740.


De seniorensmartphone

Ouderen willen tegenwoordig niet meer passief achter de geraniums wachten totdat hun kinderen en kleinkinderen een keer langs komen. Zij blijven het liefs veel in contact met hun kroost. Het bedrijf Doro, dat zich speciaal richt op techniek voor ouderen, had al jaren een zeer succesvol seniorenmobieltje op de markt. Hiermee konden ouderen zonder veel gedoe hun dierbaren overal vandaan opbellen. De huidige bejaarde wil echter meer dan dat, die wil ook de facebook-statusupdates van de kleinkinderen kunnen liken, WhatsAppen en foto’s doorsturen.


Makkelijk in het gebruik

De Doro PhoneEasy 740 draait op Android, maar heeft een aangepaste interface, de zogeheten Doro Experience, waardoor alles super overzichtelijk is. Alle menu’s zijn duidelijk aangegeven en het scherm geeft een flink contrast zodat alles optimaal zichtbaar is. De PhoneEasy 740 is daarnaast voorzien van een uitschuifbaar toetsenbord met extra grote toetsen. Daarnaast is het geluid flink hard afgesteld en is de telefoon compatibel met een gehoorapparaat zodat bellen ook voor slechthorenden mogelijk is.


Handige functies

De Doro EasyPhone 740 is daarnaast ook nog eens uitgerust met een aantal handige functies die speciaal voor senioren zijn ontwikkeld. Zo is er Doro Experience Manager, waarmee de telefoon vanaf internet kan worden ingesteld. Zo kan een kind of kleinkind gemakkelijk op afstand de telefoon updaten, de contacten bijwerken of favorieten toevoegen. De gebruiker kan zo op afstand geholpen worden met problemen, waarvoor anders iemand helemaal langs moet komen.


Het allerhandigste aan de EasyPhone 740 is misschien nog wel de speciale noodknop. Ouderen kunnen lelijk vallen en moeten dan soms lang wachten op hulp. Met de EasyPhone 740 behoort dit tot de verleden tijd. Met een simpele druk op de knop geeft men een hulpoproep mét GPS-locatie door aan van tevoren geselecteerde telefoonnummers.


Een volwaardige smartphone

Je zou het haast vergeten, maar de EasyPhone 740 is hiernaast ook nog een volwaardige smartphone die alles kan wat een normale smartphone ook kan. Met Wifi of 3G kan men gewoon mailen en surfen en de 5 megapixel camera maakt fraaie foto’s. Ik denk dat deze seniorensmartphone nog wel eens heel populair kan worden. De smartphonemarkt differentieert steeds verder en ik ben benieuwd voor welke groep er binnenkort een speciale smartphone wordt gelanceerd. Kinderen misschien?
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden