Winkelwagen

Galaxy S4: de supersmartphone die niet kwam

De Galaxy S4 is de langverwachte supersmartphone van Samsung. Helaas valt het nieuwe vlaggenschip in werkelijkheid nogal tegen.

De supersmartphone die niet kwam

De hele wereld keek met spanning afgelopen donderdag reikhalzend naar New York waar Samsung haar nieuwste vlaggenschip, de Samsung Galaxy S4, presenteerde. De reacties op dit nieuwe vlaggenschip van Samsung zijn overwegend positief. Ook ik vind de Samsung Galaxy S4 een goed geslaagde telefoon, maar ik had stiekem toch op iets meer gehoopt.

De Samsung Galaxy S4 heeft uiteraard werkelijk verbluffende specificaties; een 13 (!) megapixel camera, een razendsnelle 1.9 Ghz. quadcore processor en een 5 inch Super AMOLED touchscreen en dat allemaal in een lekker dun toestel.

Maar als je het zo bekijkt is de S4 eigenlijk eerder een flinke upgrade van de populaire S3 dan echt een nieuw toestel. Samsung probeert enkele vernieuwingen aan te brengen, maar deze vind ik eigenlijk wat te mager.


Geen revolutionaire veranderingen

Het scrollen met de ogen is leuk voor eventjes, maar is eigenlijk helemaal niet zo nieuw en al helemaal niet nuttig. Nog veel nuttelozer is de mogelijkheid om met zowel de front als de gewone camera tegelijkertijd één foto te maken, zodat ook de fotograaf op de foto staat. Ik snap werkelijk niet wat je hiermee aan zou moeten. Het feit dat Samsung hier zo trots melding over maakt, geeft eigenlijk al aan dat zij eigenlijk niet écht iets nieuws hebben. De functie om tegelijkertijd met een foto ook geluid op te nemen zodat de foto een nieuwe dimensie krijgt, is wel leuk gevonden maar ook weinig revolutionair.

Nee, ik ben niet helemaal ondersteboven van de nieuwe Samsung Galaxy S4. Ik mis het wow-moment dat ik had toen ik hoorde dat de nieuwe Xperia’s onderwater konden of toen ik de presentatie van de Nokia Lumia 920 zag met onder andere de pure- view technologie en de draadloze oplader.
 

Ik twijfel er niet over dat de nieuwe Samsung Galaxy S4 een groot verkoopsucces zal worden en dat hij voor velen een ‘life companion’ zal zijn. Wij proberen daarom ook zo snel mogelijk Samsung Galaxy S4 hoesjes te kunnen leveren. De S4 is simpelweg wel één van de best presterende telefoons die op dit moment bestaat. Maar toch had ik eigenlijk op een revolutionaire supersmartphone gehoopt. Misschien dat Apple nog iets heeft liggen?
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden