Winkelwagen

Het laatste nieuws over de iPhone 5S en iPhone 5C

Het laatste nieuws over de iPhone 5S en iPhone 5C

Volgens de geruchten staat ons een verrassing te wachten bij de onthulling van het nieuwe iPhone-model.

iPhone 5S én iPhone 5C

Het is Apple weer gelukt de aandacht op zich te vestigen voordat ze het nieuwste model iPhone uitbrengen. Hun geheimzinnige houding hield de gemoederen bezig: wordt het een iPhone 5S, of een iPhone 6? En wat voor nieuwe features krijgt het toestel? De meeste geruchten van dit moment gaan over een totaal nieuwe aanpak van Apple. In plaats van één nieuw model, de iPhone 5S of de iPhone 6, op de markt te brengen gaat Apple haar assortiment verbreden met een iPhone 5S én een iPhone 5C.


Budgetmodel en vlaggenschip

Met deze nieuwe tactiek doet Apple iets wat we niet van ze gewend zijn. Naast een high-end smartphone, de iPhone 5S, brengen ze een budget-model uit. De iPhone 5C gaat naar verwachting tussen de 300 en 500 dollar kosten. Dat is aanzienlijk meer dan wat je van een budget-telefoon zou verwachten, maar toch enkele honderden dollars goedkoper dan de high-end modellen die Apple eerder heeft uitgebracht. Over het ontwerp en de eigenschappen van beide toestellen laat het bedrijf nog maar weinig los, maar door de uitgelekte foto’s en geruchten van de meest gerespecteerde bronnen samen te voegen, kunnen we al een heel aardig beeld schetsen.


iPhone 5S

De geruchten over de iPhone 5S liggen het meest in de lijn der verwachting. Zoals we bij de overstap van de iPhone 3 naar iPhone 3GS en die van de iPhone 4 naar iPhone 4S al zagen, blijft het uiterlijk van de iPhone 5S grotendeels gelijk aan die van zijn voorganger. De grootste uiterlijke verandering die de iPhone 5S krijgt is de kleur. Naast het gebruikelijke zwart, wit of zilver wordt de iPhone 5S ook uitgevoerd in champagnegoud.
Handig natuurlijk voor wie graag wil laten zien dat hij met het nieuwste model rondloopt, maar de grootste veranderingen zitten aan de binnenkant. Betrouwbare bronnen spreken over een verbeterde lens en flitser, en de meest interessante ontwikkeling is misschien wel de vingerafdrukscanner. Met zo’n scanner verwerkt in de home-button wordt inloggen makkelijker, en is het in de toekomst misschien zelfs mogelijk om snel en veilig betalingen te doen met je smartphone. Naast de eerder genoemde ontwikkelingen krijgt de iPhone 5S een snellere processor, wordt er gesproken over een opslagcapaciteit van minimaal 32 GB en krijgt het nieuwe model een iets grotere batterijcapaciteit.


iPhone 5C

De tweede interessante nieuwkomer is de iPhone 5C. Over dit model is minder duidelijk, maar naar verwachting gaat het over een goedkopere iPhone-lijn die verkrijgbaar is in verschillende felle kleuren. De iPhone 5C, waarin ‘C’ niet voor ‘Cheap’ staat maar voor ‘Color’, is gemaakt van kunststof in plaats van aluminium. Het toestel zal iets groter zijn dan de iPhone 5 en wordt volgens uitgelekte foto’s verkrijgbaar in de kleuren geel, groen, wit blauw en roze. Qua prestaties en features zal de nieuwe iPhone 5C niet veel verschillen van de huidige iPhone 5. Wat interessanter is, is de totaal nieuwe weg die Apple met deze budget-lijn inslaat. Op deze manier blijft Apple haar huidige consumenten high-end smartphones leveren, maar verbreedt ze haar klantengroep door ook een goedkopere optie te bieden.


Grote veranderingen

Hoewel er steeds meer zeker wordt over de nieuwe iPhone, blijft het vooralsnog bij speculeren. Waar Apple meer over los wil laten, is het nieuwe besturingssysteem: iOS 7. Apple belooft een revolutionair besturingssysteem waarbij alle aspecten van iOS 6 bekeken zijn en zo nodig veranderd. Kenmerkend voor iOS 7 zijn de meer kleurrijke menu’s en de mogelijkheid om met verschillende apps te multitasken.
In combinatie met de twee nieuwe iPhone modellen zet Apple dus een aantal interessante stappen. Hoe dit uit gaat pakken is nog de vraag, maar Apple heeft ons al vaker weten te verrassen. Tot er meer duidelijk is, zitten niet alleen de Apple-fans, maar ook de concurrent gespannen te wachten.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden