Winkelwagen

Het nieuwe 4G-netwerk

Op het nieuwe 4G-netwerk dat begin 2013 is geïntroduceerd op de Nederlandse markt, kan men data vele malen sneller binnenhalen dan op het 3G-netwerk.

Het nieuwe 4G-netwerk

Sinds begin februari van dit jaar is het 4th generation network, beter bekend als het 4G-netwerk beschikbaar voor de Nederlandse smartphonegebruikers. Op het nieuwe 4G-netwerk kan men data vele malen sneller binnenhalen dan op het tien jaar oude 3G-netwerk waarop nu nog wordt gewerkt. Op het 4G-netwerk kan de downloadsnelheid oplopen tot maar liefst 125 Megabyte per seconde, waardoor de huidige veeleisende smartphone gebruiker volledig kan worden voorzien in zijn honger naar data.


Vier providers

In 2012 hebben vier providers; KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2, gezamenlijk 3,8 miljard euro betaald voor de licenties voor de 4G-frequentie. In 2013 rollen zij geleidelijk een 4G-netwerk uit. KPN is daarmee de eerste. Vanaf begin februari is het netwerk van KPN al op enkele plaatsen in Nederland in de lucht. Vodafone en T-Mobile volgen in de zomer en Tele2 houdt haar kaarten vooralsnog tegen de borst.


Samsung

Samsung was één van de eerste smartphonefabrikanten die inspeelde op het nieuwe 4G-netwerk. Zij kwam al vroeg op de markt met een speciale uitvoering van de populaire Galaxy S3; de Samsung Galaxy S3 LTE. Deze maand heeft Samsung al een tweede smartphone die 4G ondersteunt gelanceerd, de Samsung Galaxy Express. De langverwachte Samsung Galaxy S4, die waarschijnlijk in april zal verschijnen, beschikt natuurlijk ook over de juiste technologie om gebruik te kunnen maken van het 4G-netwerk.


BlackBerry

BlackBerry lijkt ook al helemaal klaar voor de 4G-revolutie. De Z10, het nieuwe vlaggenschip van BlackBerry is 4G-ready. Hiernaast kent deze smartphone veel veranderingen ten opzichte van zijn BlackBerry-voorgangers. Zo ondersteunt de Z10 niet alleen 4G, maar is het ook volledig touch en draait het op het spiksplinternieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem. BlackBerry heeft inmiddels ook alweer een nieuwere 4G-smartphone aangekondigd: de BlackBerry Q10. Deze telefoon zal in het komende voorjaar op de Nederlandse markt zal verschijnen.


Sony

Ook Sony heeft niet stilgezeten. Met de Sony Xperia Z en V, de twee pronkstukken van het bedrijf, toonden zij helemaal in de race te zijn. Bovendien zijn deze telefoons niet alleen 4G-proof, zij zijn ook nog eens waterdicht, waardoor je tot één meter onder water razendsnel kunt internetten!


Nokia

Ook Nokia heeft zich gemeld aan het 4G-front. Haar twee nieuwste smartphones, de Lumia 920 en de Lumia 820, ondersteunen allebei het 4G-netwerk. Deze twee telefoons zijn dan wel niet waterdicht, maar zij zien er wel stukken beter uit dan de Sony Xperia’s.


Apple

iPhonegebruikers hebben de komende tijd nog pech. Het 4G-netwerk van KPN is helaas niet bruikbaar op de iPhone 5. Op zijn vroegst in juli kunnen de eerste Apple-fanaten gebruik maken van de topsnelheden van het 4G-netwerk. De providers T-Mobile en Vodafone hebben gezegd dat iPhone 5 gebruikers bij hun wel direct op het 4G-netwerk kunnen. Maar omdat deze providers hun netwerk pas in of na de zomer uit gaan rollen, moeten de iPhone 5 gebruikers dus nog even geduld hebben.


HTC en LG

HTC en LG hebben nog geen 4G-smartphone op de Nederlandse markt gebracht. Wel wordt verwacht dat de 4G-proof HTC One SV deze maand in Nederland beschikbaar komt. LG laat de komende tijd nog op zich wachten. Men verwacht dat de Optimus G de eerste 4G smartphone van het Koreaanse bedrijf zal worden.


Snelle verbinding, kwetsbare telefoon

De snelheid van het 4G-internet stelt je in staat om video’s te streamen en online games spelen als nooit tevoren. Deze snelheid, in combinatie met de steeds betere en grotere full-HD schermen van veel smartphones, zorgt ervoor dat je optimaal kunt genieten van het beeld van je smartphone. De keerzijde van deze steeds verder voortschrijdende techniek is dat smartphones helaas ook steeds kwetsbaarder worden. De smartphone uit je handen laten vallen of hem los in een tas stoppen kan funest zijn voor je toestel. Het is dus van groot belang om voorzichtig om te gaan met je smartphone.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden