Winkelwagen

Jailbreak je Apple-product

Jailbreak je Apple-product

Het jailbreaken van je iPod, iPad of iPhone is iets wat veel mensen doen. Wat zijn hier de voor- en nadelen van?

Apple’s restricties omzeilen

Apple heeft een aantal regels en beperkingen omtrent het gebruik van een iPhone. Apps zijn pas te downloaden als ze door Apple zijn goedgekeurd, en de gebruiker is gelimiteerd door de software die op zijn toestel is geïnstalleerd. Ook zijn de hoge kosten die aan sommige apps verbonden zijn voor velen een doorn in het oog.Telefoon vrij maken

Om je telefoon vrij te maken van dit soort regelingen, kun je hem jailbreaken. Op deze manier kun je zelf kiezen wat je installeert op je toestel, zonder dat Apple daar controle over heeft.

Met een zogenaamde ‘jailbroken’ iPhone kun je dus zelf bepalen wat je op je iPhone zet. Dit betekent dat je bepaalde functies, ook wel tweaks genoemd, aan je systeem toe kunt voegen. Je kunt je telefoon bijvoorbeeld voorzien van een ander thema, of sneltoetsen toevoegen die in het originele besturingssysteem niet aanwezig waren.

Gratis apps

De meeste mensen jailbreaken hun iPhone om gratis aan hun apps te kunnen komen. Dat álle apps gratis worden is een misverstand, maar afhankelijk van de software die je installeert, kun je een hoop kosten besparen op je applicaties.
 

Nadelen

Er zijn ook nadelen aan het jailbreaken verbonden. Wat vaak als eerste genoemd wordt, is het vervallen van de garantie. Het jailbreaken van je toestel valt echter terug te draaien, waardoor je nog gebruik kunt maken van je garantie.

Het grootste nadeel aan een jailbroken iPhone is dat het wat technische kennis vergt. De niet-officiële software die je op je telefoon zet kan nog fouten bevatten, dus een klein beetje kennis van zaken kan van pas komen.Wel of niet?

Wil jij graag zelf bepalen wat je op je iPhone zet? Dan kan jailbreaken een goede optie zijn voor jou. Houd er wel rekening mee dat je er wat tijd aan zult moeten besteden. Met een beetje kennis en geduld kan het je veel geld besparen en het gebruikersgemak van je telefoon verbeteren.


 

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden