Winkelwagen

LG G2 gaat de strijd aan met Samsung

LG brengt een nieuwe high-end smartphone op de markt: de LG G2.

LG G2 wil meedoen in de top

Wie aan LG denkt, denkt niet direct aan high-end smartphones zoals de Samsung Galaxy S4, de HTC One of de iPhone 5. LG heeft al verschillende pogingen gedaan, zoals met de LG Optimus G en de LG Nexus 4. Beide toestellen werden positief ontvangen, maar hebben zich nog niet kunnen meten met de beste smartphones van dat moment. Dit kwam deels door een aantal marketing- en productiefouten, LG kon in veel gebieden bijvoorbeeld niet aan de vraag voldoen. Maar het is LG ook nog niet gelukt om een product te maken dat kwalitatief tot de top van het smartphoneaanbod behoort.


Nieuwe poging met de LG G2

Een positie als marktleider in high-end smartphones zoals die van Samsung zag LG wel zitten. In een poging de concurrentie aan te gaan is LG met iets nieuws gekomen: de LG G2. Het duurt nog weken voordat het toestel gelanceerd wordt, maar op dit moment zijn alle ogen op LG gericht. De LG G2 is ziet er prachtig uit en ontzettend geavanceerd. Het toestel is al aan verschillende partijen gegeven voor een hands-on review. Wordt hij de nieuwste HTC One, of misschien zelfs beter dan de Samsung Galaxy S4?


Design

Het design van de LG G2 valt als eerste op. Het toestel is met het 5,2 inch scherm vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S4, maar heeft een ongelooflijk dunne rand om het touchscreen. Het beeld lijkt wel tot de rand te reiken, en is hierdoor iets groter dan die van de Samsung Galaxy S4. De behuizing is met 8,9 mm ontzettend dun. Het meest opvallende hieraan is misschien wel de zijkant, deze heeft namelijk geen knoppen! De enige fysieke knoppen op de nieuwe LG G2 zijn drie knoppen op de achterzijde. Hier bevinden zich twee volumeknoppen, en een stand-by knop. Voor mensen die even snel willen kijken hoe laat het is als hun telefoon op tafel ligt heeft LG iets slims bedacht: als je twee keer op het touchscreen tikt, dan gaat het scherm aan. Hierdoor hoef je het toestel niet eerst op te pakken. LG zegt dat dit vernieuwende design nodig was omdat de knoppen niet op de dunne rand pasten. Veel mensen reageerden kritisch over de positionering van de knoppen. Of het iets aan het gebruikersgemak verandert is niet te zeggen, dit zal pas na enige weken van gebruik blijken. Wel is duidelijk dat LG de LG G2 een origineel design heeft gegeven, en niet bang is om te breken met traditionele smartphonedesigns.


Soft- en hardware

Qua prestaties heeft LG ook een aantal interessante stappen ondernomen. De LG G2 heeft één van de snelste processors van dit moment: de 2,3GHz Snapdragon 800. Qua software zijn de meningen verdeeld. Sommigen zijn van mening dat de LG ‘schil’ op Android er niet helemaal mooi en modern uitziet. Het systeem werkt echter wel snel en zonder haperen.

Het beeldscherm is goed, maar heeft een nét iets lagere pixeldichtheid dan de Galaxy S4, de HTC One en de Xperia Z. Met 424 pixels per inch zal je echter niemand horen klagen, dit full-HD scherm zorgt voor een optimale beleving. De LG G2 heeft een 13 megapixel camera en is voorzien van optische beeldstabilisatie. Hiermee is het gemakkelijker foto’s te maken bij zwakke verlichting.

Conclusie

De LG G2 is een telefoon die mee kan doen met de grote jongens van dit moment. Op vrijwel alle vlakken presteert hij net zo goed, of soms zelfs iets beter dan modellen als de Sony Xperia Z en de HTC One. Het toestel is echter weinig vernieuwend. De LG G2 is dus geen revolutionaire smartphone, maar wel een telefoon die er prachtig uitziet en geweldige specificaties heeft. De marktleiders in high-end smartphones mogen zich klaar maken voor een nieuwe medespeler!
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden