Winkelwagen

LG komt met een Windows Phone 8 toestel

LG komt met een Windows Phone 8 toestel

LG werkt aan een nieuw toestel met het Windows Phone 8 besturingssysteem. Of deze telefoon in de verkoop gaat, en in welke landen hij op de markt zou komen moet nog blijken.

LG Windows Phone 8

LG heeft gezegd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een Windows Phone 8 toestel. Het bedrijf wil nog niks loslaten over de specificaties van dit nieuwe toestel. De keuze van LG, dat normaal telefoons verkoopt met het Android besturingssysteem, is opvallend. Windows phone heeft maar een klein marktaandeel, en heeft tot zover moeite gehad het hoofd boven water te houden met concurrenten als Android. Kan LG hier verandering in brengen?


Niet de eerste

LG is niet de eerste producent die Windows Phone toestellen maakt. Merken als Nokia en HTC gingen LG al voor. Windows Phone wordt door velen gezien als de opvolger van Windows Mobile. Al in 2004 waren er plannen om Windows Mobile te vernieuwen. In 2008 besloot Windows het roer om te gooien en helemaal opnieuw te beginnen met Windows Phone.

In 2010 werden de eerste toestellen met het Windows Phone 7 besturingssysteem op de markt gebracht. Het systeem, dat gebaseerd is op de interface van de Windows Zune mediaspeler, kenmerkt zich door felgekleurde tegels in het menu. Deze ‘Live Tiles’ zijn snelkoppelingen naar contacten, applicaties of pagina’s.


Teleurstellend

Met deze vernieuwende interface wist Windows voor aardig wat opschudding te zorgen, maar de verkoopcijfers waren nog teleurstellend. Het aanbod van toestellen met het Windows Phone 7 besturingssysteem was erg klein, omdat veel fabrikanten liever bij Android bleven. Ook was het systeem nog niet op alle vlakken gelijkwaardig aan de nieuwste versies van Android en iOs. Het aanbod van applicaties was onmeetbaar met dat van Android en iOs, Windows Phone 7 toestellen konden hun geheugen niet uitbreiden met een micro-SD kaartje en de browser speelt geen flash af.


Tweede poging

Toen Windows het besturingssysteem Windows Phone 8 uitbracht, bleek dat Windows Phone niet slechts een uitprobeersel was. Het nieuwe besturingssysteem was nog grotendeels vastgehouden aan de interface van Windows Phone 7. Het systeem met Live Tiles is hierin geoptimaliseerd, het menu is in vele opzichten aan de persoonlijke voorkeur aan te passen. Verschillende slimme functies, zoals het automatisch pauzeren van een app wanneer deze verlaten wordt, maken multitasken in het nieuwe besturingssysteem mogelijk. Doordat het toestel als USB-apparaat herkend wordt, is het niet nodig synchronisatiesoftware op de computer te installeren. Windows Phone 8 heeft zelfs de mogelijkheid te synchroniseren met iTunes, wat bestandsoverdracht erg gemakkelijk maakt.


Positieve reacties

De reacties op Windows Phone 8 waren lovend. Veel gebruikers waren positief over de originele vormgeving en het grote gebruikersgemak. Ook het aanbod van applicaties is gestegen naar meer dan 120.000. Het besturingssysteem haakt met de speciale ‘contacten-hub’ goed in op de sociale media, op deze manier kan de gebruiker op een vernieuwende manier alle updates van zijn contacten zien.
 

Met zijn vernieuwende eigenschappen wordt Windows Phone steeds vaker gebruikt, en steeds meer smartphone fabrikanten beginnen met de productie van toestellen met dit besturingssysteem. Dit betekent dat het nu menens wordt voor Windows. Als het product aanslaat zal het aanbod van applicaties groeien en zullen er meer Windows Phone toestellen op de markt komen. Dus mocht het nieuwe model van LG net als de verschillende Nokia en HTC toestellen met Windows Phone 8 een succes worden, dan zou Windows Phone wel eens een serieuze concurrent kunnen worden voor iOs en Android.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden