Winkelwagen

Nooit meer last van een lege batterij

Nooit meer last van een lege batterij

Met een smartphone ben je van alle gemakken voorzien, maar je wilt er natuurlijk wel een hele dag gebruik van kunnen maken.

Nooit meer last van een lege accu met een mobiele oplader

Smartphones worden steeds geavanceerder. De high-end smartphones van nu hebben een full-HD scherm en een prachtige camera die in hoge resolutie filmt en foto’s maakt. Dit en vele andere mogelijkheden maken de smartphone tot een wonderlijk en multifunctioneel apparaat, maar alle extra opties hebben ook een keerzijde: de accuduur gaat er flink op achteruit. De vele features waar een smartphone mee is uitgerust slurpen energie, en de dunne designs die de moderne toestellen hebben maken het ook moeilijk om ze uit te rusten met een grotere accu. Vaak is het zelfs zo dat een smartphone het bij intensief gebruik nog geen dag volhoudt.


Mobiele oplader

Gelukkig is er een oplossing. Met een mobiele oplader kun je je accucapaciteit vergroten. Zo’n mobiele oplader (ook wel ‘powerbank’ of ‘battery case’ genoemd) is niets meer dan een extra accu. Deze kun je thuis opladen, en als je telefoonbatterij leeg dreigt te raken, koppel je je mobiele oplader simpelweg aan je smartphone. De capaciteit van deze mobiele opladers is erg verschillend. De één geeft je net een uurtje extra, terwijl de andere mobiele oplader genoeg capaciteit heeft om je smartphone meerdere malen op te laden.


Battery case of powerbank

De mobiele oplader is in twee categorieën in te delen, namelijk de zogenaamde ‘battery cases’ en ‘powerbanks’. Een battery case is een hoesje met een geïntegreerde accu, en een powerbank is een losse accu die je met een kabel aan je smartphone kunt koppelen. Beide systemen hebben hun voor- en nadelen.


Battery case

De battery case, of simpelweg het batterijhoesje, is een telefoonhoesje met een geïntegreerde oplaadbare batterij.


Voordelen

- Met een battery case hoef je niet twee losse apparaten met je mee te dragen.
- Een battery case belemmert je minder in het gebruik van je smartphone omdat er geen los apparaat aan gekoppeld is.


Nadelen

- De battery case maakt je telefoon aanzienlijk groter en zwaarder. Er worden steeds meer compacte modellen op de markt gebracht, maar over het algemeen geven deze mobiele opladers je smartphone een wat lomper uiterlijk.
- De battery case heeft een kleinere capaciteit dan de powerbank. Dit komt vooral omdat het batterijhoesje zo klein mogelijk gemaakt wordt.


De powerbank

De tweede groep mobiele opladers bestaat uit powerbanks. Dit zijn mobiele opladers die door middel van een kabel aan je smartphone te koppelen zijn.


Voordelen

- De powerbank houdt je smartphone compact. Je draagt wel een extra apparaat bij je, maar zo lang je je powerbank niet nodig hebt, blijft je smartphone slank en handzaam.
- De powerbank heeft vaak een grotere capaciteit. Deze mobiele oplader heeft minder beperkingen dan een battery case waardoor deze een gigantische capaciteit kan hebben. Sommige van deze mobiele opladers kunnen je smartphone meerdere malen opladen, of zijn zelfs geschikt om tablets op te laden.
- Powerbanks zijn vaak universeel. Een battery case moet op het toestel passen, maar als een powerbank een USB-uitgang heeft kun je er bijna alle apparaten mee opladen.


Nadelen

- Wanneer je gebruik maakt van je powerbank, kun je moeilijker gebruik maken van je smartphone. Door het snoer en het losse apparaat is het moeilijker te telefoneren wanneer je smartphone aan de mobiele oplader gekoppeld is.
- Met een powerbank draag je twee losse objecten met je mee, in plaats van één wanneer je je mobiele oplader om je smartphone draagt.


Persoonlijke keuze

Of je nou voor een powerbank of een battery case kiest, is een persoonlijke keuze. Let goed op de capaciteit van de mobiele oplader, en stem je keuze af op de manier waarop jij je smartphone wilt gebruiken.


 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden