Winkelwagen

Telefoon verzekeren: het zekere of het onzekere?

Telefoons worden steeds geavanceerder en daarmee ook steeds duurder. Het wordt daarom aantrekkelijker om je telefoon te verzekeren.

Wel of niet je telefoon verzekeren?

De meest populaire modellen smartphones van dit moment kosten rond de 500 euro. Of je dit nu per maand in de vorm van een abonnement afschrijft of in één keer je toestel koopt, het blijft een grote investering. Is het de moeite waard om je telefoon te verzekeren?


Bescherming van je aankoop

Constant een toestel ter waarde van 500 euro in de broekzak hebben, kan iemand aardig zenuwachtig maken. Een ongeluk zit in een klein hoekje, jouw telefoon zal niet de eerste zijn die op de stoep kapot valt of die gestolen wordt.
 

Gemoedsrust

Om het risico voor diefstal, verlies of schade te dekken, kiezen veel mensen ervoor om hun kostbare telefoon te verzekeren. Het geeft een fijn gevoel als je niet de volle pot hoeft te betalen als je telefoon gestolen wordt, of als je hem kapot laat vallen. Je telefoon verzekeren biedt voordelen maar ook nadelen.


Volledige dekking is onmogelijk

In veel gevallen kun je je helaas niet beroepen op telefoonverzekeringen die volledige schade dekken. Het is daarom belangrijk uit te zoeken welke schade er wel gedekt wordt. Bij sommige verzekeringen moet je namelijk kunnen bewijzen dat je maatregelen hebt getroffen om te voorkomen dat je telefoon gestolen wordt. Er zit ook veel verschil in de vormen van schade die gedekt worden. Je telefoon verzekeren kan betekenen dat de ene partij de reparatiekosten van een toestel die in de wc is gevallen wel vergoedt, maar een andere partij niet.
 

Telefoon verzekeren niet altijd nodig

In sommige schade-, verlies- of diefstalgevallen heb je geen verzekering nodig. De wettelijke garantie die toestellen hebben, dekken een deel van de kosten, en het kan zijn dat je telefoon binnen je inboedel wordt gerekend en daardoor al verzekerd is. Het is dan ook belangrijk om, voordat je besluit om je telefoon te verzekeren, uit te zoeken welke schade er al door je huidige verzekering gedekt wordt.
 

Telefoon verzekeren is prijzig

In vergelijking met andere verzekeringen, zoals die voor een auto of je inboedel, is een telefoonverzekering relatief duur. De kosten bedragen vaak rond de 6 euro per maand, en het eigen risico bedraagt bij de eerste beroep rond de dertig euro en daarna vaak zelfs nog meer. Als je dit over een periode van twee jaar bekijkt, en ervan uit gaat dat je twee keer beroep doet op je verzekering, kost dit meer dan tweehonderd euro. Dit is bijna de helft van de nieuwprijs van je toestel. Zeker als je je bedenkt dat de waarde van je toestel razend snel afneemt, is dit een ontzettend hoog bedrag.
 

Wel of niet je telefoon verzekeren?

Of je je telefoon wel of niet moet verzekeren, is een persoonlijke keuze. Het is belangrijk dat je de waarde van je toestel ten opzichte van de kosten van het abonnement in je achterhoofd houdt. Ook moet je goed kijken naar welke kosten er worden gedekt, hoe lang je je telefoon kwijt bent en wat de ‘eigen risico’ bedragen zijn. En je moet natuurlijk bij je eigen verzekering checken of je nieuwe aanwinst niet al veilig was, want dubbel je telefoon verzekeren zou zonde zijn.
 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden