pu leer

Wat is PU-leer en waarom wil ik dat?

Wat is PU? 

PU is een afkorting van PolyUrethaan. Polyurethaan is kunstleder en wordt gebruikt ter vervanging van echt leer. Polyurethaan lijkt veel op leer, maar is niet gemaakt van dieren en is in feite veganistisch. 

Waarom wil ik PU leer?

Er zitten verschillende voordelen aan PU lederen producten. Wij hebben ze op een rijtje gezet:

  • Het is 100% veganistisch
  • Het ziet er uit als echt leer
  • Het is goedkoper dan echt leer
  • Het is waterbestendig
  • Het is lichter dan echt leer 

Een hoesje van PU-leer, of zoals wij het in onze webshop noemen: kunstleder, heeft dus veel voordelen. Het is beter voor dieren, je portemonnee en kan best wat hebben. Met name de prijs maakt het interessant. Als je rondkijkt op onze webshop, kun je bij de filters kunstleder aanvinken. Als je daarboven ook je toestel aanvinkt, krijg je alles PU-lederen hoesjes te zien die speciaal voor jouw telefoon zijn. 

Hoesjes met PU-leer

Wat zijn de nadelen van PU lederen producten?

We hebben al een hele rij voordelen van PU-leer opgesomd. Maar er zitten ook een aantal nadelen aan PU-lederen producten. 

  • Echt leer gaat langer mee, omdat het net iets meer kan hebben. PU-leer is minder flexibel dan echt leer, hierdoor ontstaan er eerder scheuren. 
  • Echt leer is authentieker dan kunstleer, omdat geen enkel stukje hetzelfde is. Ieder hoesje van PU-leer is daarom identiek. 

Vind je de voordelen niet opwegen tegen de nadelen en heb je liever echt lederen smartphonehoesjes? Dan kun je ook bij ons terecht. Filter op echt leder en we tonen je alle hoesjes van echt leer. 

Veel gestelde vragen over PU leer: 

Wat is PU-leer?

PU-leer is een kunststof van PolyUrethaan. Het behoort tot de polymeren. Het lijkt veel op echt leer, maar is kunstleder. 


Is PU-leer waterdicht?

Ja, PU-leer is waterdicht. 


PU-leer: wat is de betekenis?

De betekenis van PU-leer is PolyUrethaan-leer. Polyurethaan is kunstmatig alternatief voor leer. 


Is PU-leer echt leer?

Nee, PU-leer is kunstmatig en geen echt leer. Er is geen dierenhuid voor gebruikt. 


Is PU-leer vegan? 

Ja, PU-leer is veganistisch, want er zijn geen dieren gebruikt in de totstandkoming van PU-leer. Het is kunststof en helemaal vegan.