Opladers

Bij Smartphonehoesjes.nl vind je het grootste aanbod opladers ✔ Altijd gratis verzonden ✔ Veilig & achteraf betalen ✔ 60 dagen bedenktijd.

 

De beste oplader voor jouw telefoon

In de basis is een oplader voor je telefoon kiezen simpel. Kies voor een oplader die past bij het merk van jouw telefoon. Deze laders matchen met je toesteltype. Een iPhone heeft een Apple oplader nodig en een Samsung telefoon een oplader voor Samsung. Hier hoef je niet lang over na te denken. Wil je een goedkopere oplader of oplaadkabel? Of hebben je huisgenoot en jij niet dezelfde telefoon, maar willen jullie wel een lader delen? Lees dan snel verder.

Welke soorten opladers zijn er?

Welke oplader je nodig hebt, verschilt per toestel. Ieder toestel is anders, maar vaak bevatten telefoons dezelfde soort batterijen. Laat dat je niet ontmoedigen! Het verschil is simpel. Meestal hebben batterijen een capaciteit van 4.500 mAh (miliampère/uur), of iets daaronder of daarboven. Het verschil zit hem in de snelheid van laden. Dit drukken we uit met het wattage (w). De snelheid van laden bepaalt welke lader en welke oplaadkabel je nodig hebt. Lees hier hoe je jouw telefoon het beste kunt opladen.

Welke oplaadkabel heb ik nodig?

Voor het opladen van je telefoon zijn er op dit moment twee soorten kabels in omloop. USB-A en USB-C. Usb-A is standaard. Dit kun je ook wel de klassieke usb-aansluiting noemen. Nieuwe Android telefoons hebben vaak een USB-C ingang. Deze is kleiner. Apple producten maken gebruik van een Apple Lightning-aansluiting. Deze past alleen op Apple producten.

  • Android toestellen: USB-C
  • Apple smartphones: Apple Lightning

Hoe lang moet je smartphone opladen?

Ook dit verschilt per toestel. Duurdere telefoons hebben een hoger wattage (vermogen), en kunnen dus sneller opladen. Dit betekent dat je lader of oplaadkabel ook een hogere wattage aan moet kunnen. Het wattage bepaalt dus welke oplader jouw telefoon het beste kan gebruiken. De nieuwere telefoons bevatten steeds vaker de mogelijkheid tot snelladen. Dit is laden met een hoog wattage. Als je hier gebruik van wilt maken, heb je een oplader nodig die dit aan kan. Voor iPhones geldt dat je een Power Delivery snellader nodig hebt. Voor Samsung toestellen is dit Super Fast Charging of Quick Charge snellader. Kies voor een telefoon oplader of oplaadkabel met een wattage dat past bij jouw telefoon.

Is het slecht om je telefoon vaak op te laden?

In tegenstelling tot wat mensen denken, is het beter om je telefoon vaak een beetje op te laden dan hem helemaal leeg te laten lopen. Beter dan je telefoon tot 1% leeg te trekken en deze dan pas op te laden. Dit verslechtert de batterij. In de ideale situatie laad je de telefoon op als deze op de helft van de batterij komt. Dit houdt de batterij jong en zo gaat je toestel het langst mee.

Kun je jouw smartphone gebruiken tijdens het opladen?

Ja, dat kan. Al is dit wel onhandig als je een korte kabel hebt. Want je moet dan bij het stopcontact in de buurt blijven. Zit jouw stopcontact ver van jouw bank of bed? Kies dan voor een oplaadkabel met een lange lengte. We bieden kabels en opladers aan tot 2 meter lengte.

Bekijk alle draadloze opladers
Bekijk alle Samsung oplader
Bekijk alle iPhone oplader

Gelukt!

Nu mis je niks meer!

Gebruik de code NBI5 in je winkelwagen en ontvang 5% korting op je volgende bestelling.

5% korting?

Schrijf je nu in en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!

Deze site is beveiligd met reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.