Hoe plak ik een folie screenprotector?

Voorbereiding

Zorg er altijd voor dat je in een ruimte bent die zo min mogelijk stofdeeltjes in de lucht heeft. De badkamer is bijvoorbeeld een ideale plek door de hoge luchtvochtigheid. Hiermee beperk je de kans op luchtbelletjes en stofdeeltjes onder je screenprotector!

Pak de complete verpakking uit en zorg dat alles netjes klaarligt zodat je het direct kunt pakken. Zorg ook dat je handen goed gewassen zijn, om te voorkomen dat er vette vingers op je glas komen. Zet je smartphone helemaal uit en laat deze vijf minuten afkoelen.

 

 

 

STAP 1: Scherm schoonmaken

Wrijf met het stofdoekje alle kleine stofdeeltjes van het scherm af. Is er een sticker bijgeleverd in de verpakking? Gebruik deze dan om de laatste restjes eraf te deppen. Zit deze er niet bij? Dan is een dubbel gevouwen plakbandje een goed alternatief om de laatste stofjes van het scherm te halen.

 

 

STAP 2: Screenprotector uitlijnen

Haal het onderste laagje van de screenprotector. Gebruik de uitsparingen in de screenprotector van bijvoorbeeld de home button of de speaker om deze netjes uit te lijnen. Laat deze vervolgens van een kleine afstand met de plaklaag naar beneden op het scherm vallen. Let op: als het folie eenmaal geplakt is, kun je deze niet meer loshalen.

 

 

STAP 3: Screenprotector plakken

Wanneer je de screenprotector op het scherm laat vallen, hecht deze zichzelf al gedeeltelijk aan het scherm. Trek met je vinger een streep van boven naar beneden over het scherm om de screenprotector definitief te laten hechten aan het scherm.

 

 

STAP 4: Luchtbelletjes verwijderen

Gebruik het bijgeleverde doekje of een pasje om de luchtbellen naar de zijkant van het scherm weg te vegen. Zijn alle luchtbellen weggeveegd? Trek dan het bovenste beschermlaagje van de screenprotector af.

Zit je screenprotector recht op je scherm, zonder luchtbelletjes of stofdeeltjes? Super! Jouw smartphone scherm is nu goed beschermd.