Hoe plak ik een glas screenprotector?

Veelgestelde vragen

1. Heb je een vingerafdrukscanner?
Dan moet je deze mogelijk na het opplakken van je screenprotector opnieuw instellen.

2. Heeft je smartphonescherm gebogen randen aan de zijkant?
Dan komt de screenprotector alleen op het vlakke gedeelte van je smartphone.

3. Reageert je smartphone minder goed op je aanrakingen?
Bij veel smartphones kan de aanraakgevoeligheid van het touchscreen hoger gezet worden. Dit kun je vinden bij Instellingen > Display > Aanraakgevoeligheid of Handschoenmodus.

 

 

 

STAP 1: Scherm schoonmaken

Wrijf met het stofdoekje alle kleine stofdeeltjes van het scherm af. Is er een sticker bijgeleverd in de verpakking? Gebruik deze dan om de laatste restjes eraf te deppen. Zit deze er niet bij? Dan is een dubbel gevouwen plakbandje een goed alternatief om de laatste stofjes van het scherm te halen.

 

 

STAP 2: Screenprotector uitlijnen

Haal het onderste laagje van de screenprotector. Gebruik de uitsparingen in de screenprotector van bijvoorbeeld de home button of de speaker om deze netjes uit te lijnen. Laat deze vervolgens van een kleine afstand met de plaklaag naar beneden op het scherm vallen. Mocht deze niet goed zitten, dan kun je het maximaal één keer opnieuw proberen.

 

 

STAP 3: Screenprotector plakken

De screenprotector hecht zich grotendeels zelf aan het scherm als je hem erop laat vallen.
Gebeurt dit niet? Trek dan met je vinger een streep door het midden van het scherm om de screenprotector te laten hechten. Gebruik het bijgeleverde doekje of een pasje om de grote luchtbellen naar de zijkant van het scherm weg te vegen.

 

 

STAP 4: Luchtbelletjes verwijderen

De laatste luchtbelletjes zijn vaak het vervelendst om weg te krijgen. Lukt het niet om deze met het doekje of je pasje weg te vegen? Til dan de screenprotector een klein stukje op in een hoekje en veeg in één beweging de screenprotector weer strak op het scherm. Doe dit niet te vaak!

Zit je screenprotector recht op je scherm, zonder luchtbelletjes of stofdeeltjes? Super! Trek, indien aanwezig, de beschermlaag van je screenprotector af. Nu is jouw smartphonescherm goed beschermd!