Hoe kies je de beste telefoonhouder voor de auto, fiets of scooter?

Hoe kies je de beste telefoonhouder? 

Een telefoonhouder komt altijd van pas: of je nu op de fiets zit of aan het autorijden bent. Je telefoon blijft stevig en stabiel staan, waardoor jij je kunt focussen op de weg én je telefoon in de gaten kan houden. Dit accessoire is dus niet alleen handig om je telefoon stil te houden, het zorgt er ook voor dat je veilig aankomt op je eindbestemming. We weten allemaal hoe gevaarlijk het is om met je telefoon in de hand te rijden of fietsen. Je krijgt er dan ook niet voor niets een boete voor. Tegenwoordig zijn er talloze telefoonhouders op de markt. Ze zijn geschikt voor verschillende vervoersmiddelen, maar ook het bevestigen is bij elke houder anders. Door de diversiteit is het niet makkelijk om de juiste houder te vinden. Iedereen heeft andere wensen en voorkeuren. Om de keuze wat makkelijker te maken, vind je hieronder een uitgebreide uitleg die je hopelijk helpt om de beste telefoonhouder voor in de auto en op de fiets te vinden!

 

Welke telefoonhouders zijn er?

Om te beginnen is het handig om te weten welke telefoonhouders er zijn. Er kan namelijk nogal wat verschil in zitten. Dit komt met name naar voren tijdens het bevestigen. Je hebt bijvoorbeeld telefoonhouders met een magneet, met een klem, maar ook houders met een flexibele arm. Welke telefoonhouder het beste is, is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Wissel je de houder steeds tussen verschillende auto’s? Dan is een telefoonhouder met magneet makkelijk. Rijdt er telkens iemand anders in de auto? Dan is een houder met flexibele arm een goede uitkomst. Je kunt dankzij de flexibele arm telkens de kijkhoek makkelijk bijstellen. Ook bij telefoonhouders op de fiets is er diversiteit: zo zijn er telefoonhouders beschikbaar met een klik- of klemsysteem en houders die 360 graden kunnen draaien. Je kunt bij Smartphonehoesjes kiezen tussen aluminium en kunststof hoesjes. Waterdichte hoesjes hebben wij ook in ons assortiment, zodat je smartphone een hevige regenbui kan overleven. 

 

Welke telefoonhouder voor de auto?

Wat is de beste telefoonhouder voor in de auto? Telefoonhouders voor in de auto zijn er in verschillende soorten en maten, dus het is erg afhankelijk van je wensen. Vooral de plaats van de houder is een belangrijke factor. Wat is voor jou de fijnste kijkhoek? Er zijn telefoonhouders voor in de auto die je kunt bevestigen aan het ventilatierooster. Bij dit type klik je de telefoonhouder in het ventilatierooster en bepaal je vervolgens de ideale kijkhoek. Vind je het maar niks dat er iets voor je ventilatierooster hangt? Dan kun je er ook voor kiezen om de houder aan je dashboard of aan je raam te bevestigen. Dit gaat middels een telefoonhouder met een magneet of een telefoonhouder met een zuignap. Tenslotte zijn er nog telefoonhouders die je bevestigt aan de CD-speler of in de bekerhouder. Het is aan jou welke manier van bevestigen je prettig vindt. Van elke soort lichten we er een uit.

 

Telefoonhouder ventilatierooster - Accezz Car Air Vent Mount Houder

Pluspunten

- Betaalbaar
- Werkt bij alle ventilatieroosters

Minpunten

- Ventilatierooster is bedekt

 

Telefoonhouder magneet - Dashboard - Zwart

Pluspunten

- Op het raam óf dashboard te bevestigen 
- Handig als je vaak van auto wisselt


Minpunten
- Een deel van de magneet moet je aan je telefoon of aan de binnenkant van je telefoonhoesje bevestigen

 

Telefoonhouder zuignap - Long Neck Car Mount

Pluspunten

- Op het raam óf dashboard te bevestigen 
- Telefoon hangt goed in het zicht 
- Luchtroosters worden niet bedekt 


Minpunten

- Kan een vlek achterlaten op het raam
- De telefoonhouder ontneemt zicht

 

Telefoonhouder bekerhouder - iOttie Easy One Touch 5 Cup Mount

Pluspunten

- De telefoonhouder belemmert je zicht niet door de voorruit te bedekken
- De telefoonhouder bedekt de ventilatie niet 
- Als je je telefoon oplaadt loopt er geen draadje langs je dashboard 


Minpunten

- Je komt misschien met je arm tegen je telefoon aan als je schakelt 
- Je kunt je telefoon lastig bedienen 
- Je kunt geen drinken of andere spullen in je bekerhouder zetten

 

Telefoonhouder CD speler - iOttie Easy One Touch 5 CD Slot Mount

Pluspunten

- Het zicht door de voorruit is optimaal 


Minpunten

- Er is maar een klein gebied waar je de telefoonhouder kunt plaatsen. Veel auto´s hebben geen eens een CD-speler meer
- Je kunt de telefoonhouder niet zo makkelijk verplaatsen naar een andere auto

 

Welke telefoonhouder voor de fiets?

Sinds 2019 is het verboden om met je telefoon in de hand te fietsen. Naast veiligheid is dit dus een extra reden om een telefoonhouder aan te schaffen; je bespaart immers 140,00 euro boete. Vooral als je vaak fietsroutes aflegt in ons mooie kikkerlandje, komt een telefoonhouder voor op de fiets goed van pas. Je stelt vóór je vertrek de juiste route in en je kunt de hele reis je route moeiteloos volgen, zonder dat je de hele tijd je telefoon uit je broekzak of tas moet halen. Je hebt in één oogopslag een overzicht van de route én de weg. Maar wat is nu de beste telefoonhouder voor op de fiets? Een telefoonhouder voor op de fiets, plaats je meestal op je stuur en soms op het frame. Het maakt daarom niet veel uit wat voor fiets je hebt. Of het nu een elektrische fiets, een racefiets of een normale fiets is. Zo goed als alle houders voor op de fiets zijn universeel en dus voor alle smartphones en fietsen te gebruiken. Daarnaast zijn er ook nog speciale varianten beschikbaar zoals een telefoonhouder die (spat)waterdicht is en houders die 360 graden kunnen draaien! We lichten graag drie telefoonhouders voor op de fiets uit. 

 

Telefoonhouder stuur - Accezz Telefoonhouder fiets

Pluspunten

- Betaalbaar
- Houder is 360 graden te draaien

 

Minpunten

- De houder dient erg stevig te worden vastgeklikt aan het stuur
- Niet (spat)waterdicht

 

Telefoonhouder stuur - waterdicht - Accezz Universal Bike Mount Fietshouder Maat L

 

Pluspunten

- Spatwaterdicht
- Verkrijgbaar in drie verschillende maten

 

Minpunten 

- De houder dient erg stevig te worden vastgeklikt aan het stuur
- Touchscreen kan het soms minder goed doen door de dikke beschermlaag

 

Telefoonhouder frame - iMoshion Telefoonhouder fiets

Pluspunten

- Spatwaterdicht en anti corrosief 
- Universeel: geschikt voor apparaten tot 6,5 inch 
- Je hebt extra opbergruimte 

Minpunten 

- De telefoon zit iets minder goed in het zicht 

 

Welke telefoonhouder op motor of scooter

Voor op de motor of scooter kan een telefoonhouder ook goed van pas komen. Het gebruiken van je smartphone op de scooter of motor is minstens net zo gevaarlijk als op de fiets. Je maakt meer snelheid en kan sneller dingen over het hoofd zien. Bij een telefoonhouder voor op de motor of voor op de scooter zit eigenlijk geen verschil. Voor beide vervoersmiddelen is het belangrijk dat de houder stevig vastzit en je zicht niet belemmert. Omdat je meer snelheid maakt dan op de fiets, is het extra belangrijk dat je goed overzicht hebt op de weg én je telefoon. In een snelle blik moet je kunnen zien wat het vervolg van de route is. We lichten graag de beste telefoonhouder voor op de motor of scooter uit.

 

Accezz Zwart universele telefoonhouder fiets en motor

Pluspunten

- Is vervaardigd van krachtig aluminium materiaal
- Te gebruiken op de motor, scooter en fietsen met stuurpen kap 

Minpunten 

- Niet (spat)waterdicht

 

Een universele of specifieke telefoonhouder

Je hebt waarschijnlijk al vaak voorbij zien komen dat telefoonhouders universeel zijn. Het voordeel hiervan is dat zo goed als alle telefoons in zo'n telefoonhouder passen. 

Om te beginnen heeft dit als voordeel dat je geen nieuwe houder hoeft aan te schaffen als je een nieuwe telefoon koopt. Je gaat dus extra kosten uit de weg! Daarnaast kun je de telefoonhouder delen met je partner, vrienden en familie. Natuurlijk heeft een specifieke telefoonhouder ook voordelen. Met name als je een telefoonhouder wilt die (spat)waterdicht is, komt een specifieke houder goed van pas. Bij dit type telefoonhouders zijn uitsparingen gemaakt zodat je alsnog goed bij de geluidsuitgangen en overige knoppen kan. Het is dus aan jou of je een universele of specifieke telefoonhouder wilt. 

 

Conclusie

Wat is nu de beste telefoonhouder voor in de auto, fiets, motor en/of scooter? Uiteindelijk is dit allemaal afhankelijk van je eigen voorkeuren! 

Vind je het prettig als je de telefoonhouder zowel op je raam als op je dashboard kunt bevestigen? Dan is een telefoonhouder met een zuignap ideaal. Wil je dat het zicht minder belemmert wordt? Dan kun je beter kiezen voor een telefoonhouder die je aan het ventilatierooster bevestigd. Indien je vaak van auto wisselt en een supersnelle bevestiging van belang vindt, kies je voor een telefoonhouder die bevestigd wordt met een magneet. Op de fiets, scooter of motor is het belangrijker om te kijken naar of je een waterdichte houder wilt of niet. Kortom, er is altijd een telefoonhouder die het beste bij je past!