Hulp bij het kiezen van de beste telefoonhouder

Of je nou in de auto zit of aan het fietsen bent. Een telefoonhouder komt altijd van pas. Je telefoon blijft stevig en stabiel staan, waardoor jij je kunt focussen op de weg én je telefoon in de gaten kan houden. Dit accessoire is dus niet alleen handig om je telefoon stil te houden, de accessoire zorgt er ook voor dat je veilig aankomt op je eindbestemming. We weten allemaal hoe gevaarlijk het is om met je telefoon in de hand te rijden. Zowel met de auto als met de fiets. Je krijgt er dan ook niet voor niets een boete voor. Tegenwoordig zijn er talloze telefoonhouders op de markt. Ze zijn geschikt voor verschillende vervoersmiddelen, maar ook het bevestigen is bij elke houder anders. Door de diversiteit is het niet makkelijk om de juiste houder te vinden. Iedereen heeft andere wensen en voorkeuren. Om de keuze wat makkelijker te maken, vind je hieronder een uitgebreide uitleg die je hopelijk helpt om de beste telefoonhouder voor in de auto en op de fiets te vinden!

Welke telefoonhouders zijn er?

Om te beginnen is het handig om te weten welke telefoonhouders er zijn. Er kan namelijk nogal wat verschil inzitten. Dit komt met name naar voren tijdens het bevestigen. Je hebt bijvoorbeeld telefoonhouders met een magneet, met een klem, maar ook houders met een flexibele arm. Welke telefoonhouder het beste is, is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Wissel je de houder steeds tussen verschillende auto’s? Dan is een telefoonhouder met magneet makkelijk. Rijdt er telkens iemand anders in de auto? Dan is een houder met flexibele arm een goede uitkomst. Je kunt dankzij de flexibele arm telkens de kijkhoek makkelijk bijstellen. Bij telefoonhouders voor op de fiets is er minder diversiteit. Dit maakt de keuze weer wat makkelijker! Om je beter te helpen, gaan we nog even dieper op de verschillende varianten in.

 

Welke telefoonhouder voor de auto?

Wat is de beste telefoonhouder voor in de auto? Dat willen we allemaal graag weten. Helaas is daar niet één specifiek antwoord op. Telefoonhouders voor in de auto zijn er in verschillende soorten en maten, dus het is erg afhankelijk van je wensen. Vooral de plaats van de houder is een belangrijke factor. Wat is voor jou de fijnste kijkhoek? Er zijn telefoonhouders voor in de auto die je kunt bevestigen aan het ventilatierooster. Bij dit type klik je de telefoonhouder in het ventilatierooster en bepaal je vervolgens de ideale kijkhoek. Vind je het maar niks dat er iets voor je ventilatierooster hangt? Dan kun je er ook voor kiezen om de houder aan je dashboard of aan je raam te bevestigen. Dit gaat middels een telefoonhouder met een magneet of een telefoonhouder met een zuignap. Het is aan jou welke manier van bevestigen je prettig vindt. Van elke soort, lichten we er een uit.

 

Telefoonhouder voor in de auto die je bevestigt aan het ventilatierooster - Accezz Car Air Vent Mount Houder

 

Pluspunten

 • Betaalbaar
 • Werkt bij alle ventilatieroosters

Minpunten

 • Ventilatierooster is bedekt

 

Telefoonhouder voor in de auto die je bevestigt met een magneet - Baseus Zwarte Magnetic Car Mount Holder

Pluspunten

 • Betaalbaar
 • Op het raam of dashboard te bevestigen 


Minpunten

 • Een deel van de magneet moet je aan je telefoon of aan de binnenkant van je telefoonhoesje bevestigen Telefoonhouder voor in de auto die je bevestigt met een zuignap - Accezz Dashboard / Windshield Mount Houder

 

Pluspunten

 • Betaalbaar
 • Op het raam of dashboard te bevestigen 

Minpunten

 • Kan een vlek achterlaten op het raamWelke telefoonhouder voor de fiets?

Sinds het verboden is om met je telefoon in de hand te fietsen, is het verstandig om een telefoonhouder voor op de fiets aan te schaffen. Je voorkomt maar liefst een boete van 95,00 euro en je beweegt je veilig door het verkeer. Je slaat dus eigenlijk twee vliegen in één klap! Vooral als je vaak fietsroutes aflegt in ons mooie kikkerlandje, komt een telefoonhouder voor op de fiets goed van pas. Je stelt voor je vertrek de juiste route in en je kunt de hele reis je route moeiteloos volgen, zonder dat je de hele tijd je telefoon uit je broekzak of tas moet halen. Je hebt in één oogopslag een overzicht van de route én de weg. Maar de vraag ‘Wat is nou de beste telefoonhouder voor op de fiets’ komt veel voor bij mensen. Je ziet door de bomen het bos niet meer en je wilt het liefst voor alle telefoonhouders voor op de fiets een test uitvoeren. Helaas is dat niet mogelijk, maar wij kunnen je wel helpen met een keuze maken! Een telefoonhouder voor op de fiets, plaats je altijd op je stuur. Het maakt daarom niet uit wat voor fiets je hebt. Of het nu een elektrische fiets is, een racefiets of een normale fiets is. Zo goed als alle houders voor op de fiets zijn universeel en dus voor alle smartphones te gebruiken. Daarnaast zijn er ook nog speciale varianten beschikbaar zoals een telefoonhouder die (spat)waterdicht is en waarmee je dus in de regen kunt fietsen! We lichten graag twee universele houders voor op de fiets uit. Universele telefoonhouder voor op de fiets - Accezz Universal Bike Mount

Pluspunten

 • Betaalbaar
 • Houder is 360 graden te draaien

Minpunten

 • De houder dient erg stevig te worden vastgeklikt aan het stuur
 • Niet (spat)waterdicht

 

Telefoonhouder voor op de fiets die spatwaterdicht is - Accezz Universal Bike Mount Fietshouder (Maat L)

 

Pluspunten

 • Betaalbaar
 • Spatwaterdicht
 • Verkrijgbaar in drie verschillende maten

Minpunten 

 • De houder dient erg stevig te worden vastgeklikt aan het stuurWelke telefoonhouder op motor of scooter

Ook voor op de motor of scooter kan een telefoonhouder goed van pas komen. Het is zelfs nog veel gevaarlijker om met je telefoon in de hand op motor of scooter te zitten dan op je fiets. Je maakt meer snelheid en kan sneller dingen over het hoofd zien. Bij een telefoonhouder voor op de motor of voor op de scooter zit eigenlijk geen verschil. Voor beide vervoersmiddelen is het belangrijk dat de houder stevig vastzit en je zicht niet belemmert. Omdat je meer snelheid maakt dan op de fiets, is het extra belangrijk dat je goed overzicht hebt op de weg én je telefoon. In een snelle blik moet je kunnen zien wat het vervolg van de route is. We lichten graag de beste telefoonhouder voor op de motor of scooter uit. 

 

Telefoonhouder voor op de motor of scooter - Accezz Zwart universele telefoonhouder fiets en motor

 

Pluspunten

 • Betaalbaar
 • Te gebruiken op de motor, scooter en fiets

 

Minpunten 

 • Niet (spat)waterdicht

 

Een universele of specifieke telefoonhouder

Je hebt al vaak voorbij zien komen dat telefoonhouders universeel zijn. Maar wat is daar nou eigenlijk het voordeel van? Wanneer je een universele telefoonhouder voor op de fiets of in  de auto aanschaft, passen zo goed als alle telefoons in de houder. Om te beginnen heeft dit als voordeel dat je geen nieuwe houder hoeft aan te schaffen als je een nieuwe telefoon koopt. Je gaat dus extra kosten uit de weg! Daarnaast kun je de telefoonhouder delen met je partner, vrienden en familie. Erg handig en duurzaam! Je hebt geen doos vol met verschillende telefoonhouders thuis liggen en je kunt geld besparen door dit accessoire te delen met je vrienden en familie. Natuurlijk heeft een specifieke telefoonhouder ook voordelen. Met name als je een telefoonhouder wilt die (spat)waterdicht is, komt een specifieke houder goed van pas. Bij dit type telefoonhouders zijn uitsparingen gemaakt zodat je alsnog goed bij de geluidsuitgangen en overige knoppen kan. Het is dus aan jou de keuze wat het beste aansluit op je behoeftes. 

 

Conclusie

Wat is nou de beste telefoonhouder voor in de auto en op de fiets? Dit is uiteindelijk allemaal afhankelijk van je eigen voorkeuren! Geen een telefoonhouder voor in de auto of op de fiets is specifiek de beste. Vind je het prettig als je je de telefoonhouder zowel op je raam als op je dashboard kunt bevestigen? Dan is een telefoonhouder met een zuignap ideaal. Ben je bang dat hij misschien een vlek achterlaat? Dan is een telefoonhouder die je bevestigt aan het ventilatierooster de beste optie. Vind je het prettig als je je telefoon supersnel kan bevestigen? Dan is een telefoonhouder die je bevestigt met een magneet perfect! Voor een telefoonhouder op de fiets of scooter en motor is het vooral belangrijk om te weten of je vaak door de regen fietst of rijdt. In dat geval is een telefoonhouder die (spat)waterdicht is de juiste keuze. Kortom, er is altijd een telefoonhouder die het beste bij je past!