3 tips: zo bescherm je jouw telefoon

Uit ons onderzoek blijkt dat er steeds minder interesse is in de nieuwste smartphones. Daarom is het goed om je telefoon te beschermen. Releases van de nieuwste iPhones en Samsungs krijgen minder online aandacht dan bijvoorbeeld vier jaar geleden. We vroegen aan 1177 respondenten hoe vaak zij een nieuwe telefoon kopen. Het antwoord: 60% van de ondervraagden koopt minder dan eens in de twee jaar een nieuwe telefoon. En 32% eens in de twee jaar. Onderaan vind je tips hoe jij langer met je smartphone kunt doen. 

 

Deze informatie is onderdeel van een persbericht: Minder interesse in nieuwe smartphones 

 

Grootste voordeel van telefoonbescherming: je kunt er langer mee doen

Waarom kopen we minder snel een nieuwe telefoon? 72% van de ondervraagden geeft aan pas een nieuwe telefoon te kopen als de oude helemaal op is (tabel 1). Als we hen vragen waarom ze niet vaker een nieuwe telefoon kopen, is het antwoord: te duur (41%) of de huidige doet het nog (49%). Hieruit kunnen we concluderen dat we tegenwoordig pas een nieuw toestel kopen als onze huidige smartphone he-le-maal op zijn eind is en we dit zo lang mogelijk uitstellen omdat de nieuwste telefoon zo duur zijn. 

 

Minder aandacht voor de nieuwste iPhone of Samsung

Om dit verder uit te zoeken, hebben we ook gekeken naar de zoekopdrachten die Nederlanders uitvoeren. Hieruit blijkt ook dat we ieder jaar minder zoeken naar de nieuwste toestellen, zoals je kunt zien in tabel 2. In 2019 zochten we met z’n allen maar liefst 3,7 miljoen keer naar iPhone 11, maar in 2021 werd er slechts 2,8 miljoen keer gezocht naar de iPhone 13. Bij de Samsung Galaxy toestellen keldert dit zelfs nog meer. In 2019 was de term Samsung S10 goed voor 1 miljoen zoekopdrachten. Samsung s21 was minder populair: daar werd 42% minder naar gezocht.

Tabel 1: Hoe vaak koop jij een nieuwe telefoon?

Tabel 2: Zoekopdrachten naar de nieuwste iPhone en Samsung in de drie maanden rondom lancering

 

Bewegen we allemaal naar de goedkopere Huawei’s, Oppo’s, Xiaomi’s en OnePlus? Welke telefoon je ook hebt, met deze tips bescherm je jouw mobiele telefoon. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu. 

 

Telefoonbescherming: 3 simpele tips

Tip 1: Bescherm je telefoon met een hoesje! 

Vast geen verrassing deze tip, aangezien je je op Smartphonehoesjes.nl bevindt, maar wel een hele belangrijke. Een stevige hoes zorgt ervoor dat je telefoon beschermt is tegen vallen. De hoesjes die wij aanbieden: 

 • Een backcover beschermt de achterkant en de hoeken. Het grote voordeel van backcovers is dat je eenvoudiger je scherm kunt bedienen en we duizenden mooie designs aanbieden.
 • Een booktype of portemonnee beschermt je scherm en biedt ruimte voor je pasjes en wat briefgeld. Kies voor de chique (kunst)lederen variant. 
 • Met koord kun je je smartphone dragen als tasje. Handig op feestjes of festivals. Je handen zijn vrij en je telefoon is beschermd. 

Tip 2: Bescherm je batterij

De levensduur van je telefoon is grotendeels afhankelijk van de gezondheid van de batterij. Zo zorg je dat de batterij van je geliefde smartphone zo lang mogelijk mee gaat: 

 • Schakel apps uit die je niet gebruikt. TikTok bijvoorbeeld vreet stroom, ook op de achtergrond. 
 • Update de software. Na een update werkt je telefoon efficiënter dan daarvoor. 
 • Op stil en pushberichten uitzetten. Hoe minder meldingen, hoe minder je telefoon ‘aan moet slaan’.
 • Schakel wifi uit als je onderweg bent. Zoeken naar een wifi-signaal kost veel stroom. 
 • Vaak opladen. Het is beter om vaker kleine beetjes op te laden, dan van 0 naar 100%. 

Tip 3: Een screenprotector gebruiken 

Het scherm van je telefoon is het belangrijkste deel van je telefoon, maar is gelijk ook een heel kwetsbaar onderdeel. Niet alleen voor krassen, maar ook tegen vallen. Als je smartphone op de tegels klettert, is de kans groot dat je scherm kapot gaat. Je verkleint de kans met een screenprotector. Deze opties kun je vinden bij Smartphonehoesjes.nl:

 • Glazen screenprotector: deze is sterker dan het glas van je telefoonscherm. Als je jouw smartphone laat vallen, is de schade vrijwel nihil. 
 • Beschermfolie: een goedkopere optie die het scherm behoeden van krassen van bijvoorbeeld je sleutels. 
 • Privacy screenprotector: van glas en met een coating zodat je alleen je scherm kunt zien als je er recht voor zit. Meelezen is verleden tijd. 
 • Anti-vingerafdruk: ideaal als je een hekel hebt aan vieze vingers op je scherm.